Úvodní stránka Fóra Banky Penzijní spoření Jaké zkušenosti máte s penzijním spořením?

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2127 Odpovědět
    AlešKožíšek
    Host

    Zdravím. Když jsem tady narazil na penzijní spoření, tak využuju situace a chtěl bych se zeptat jaké s tím máte zkušenosti? Když jsem brouzdal na netu tak na mě vyjede vždycky něco, čemu stejně nerozumím a nevím si moc rady kde si ho zařídit, nebo přes koho. Byl bych radši za nějakou radu nebo nejlíp někoho kdo to vyřeší za mě 😀 Mín starostí pro mě, což by mi vyhovovalo. Dík za každej názor.

    #2129 Odpovědět
    Martin Bureček
    Host

    Poradil jsem takhle kolegovi v práci, tak zkusím dát radu i vám. Já osobně můžu říct, že lepší je někoho vyhledat a ten už vás navede správným směrem. Ošemetné je někdy ale to, aby jste narazil na někoho kvalitního, nejlepší je to na doporučení co tak nějak sám vím. Mě byl doporučen mladší pán z partners, kterého jsem zase já doporučil dál… Lepší než hledat na netu a tápat podle mě. Tihle odborníci už jsou zaběhlý a řeknou vám k tomu víc.

    #2130 Odpovědět
    AlešKožíšek
    Host

    Já už jsem ten internet právě vzdal, protože se tam stejně nedohledám tomu co potřebuju. O partners jsem už slyšel, ale nějak jsem se neodhodlal a pořád jsem si říkal, že si to nějak pořeším sám. Tchýně právě takhle má hypotéku zařízenou přes partners a co vím, tak se pořád minimálně jednou ročně spolu schází a řeší další věci. Myslíte, že je teda lepší říct si o kontakt tchýni, než to zkoušet na vlastní pěst. Jde o to, že bych si chtěl zařídit ještě nějaké věci, ohledně ženy a syna, ale nevím co je tedkon v kurzu. Jsem v tomhle prostě takovej neznalej.

    #2131 Odpovědět
    LukášT.
    Host

    Ono třeba i u banky, které jste se můžete pozeptat, tam se vás někdo ujme a vysvětlí vám co a jak, akorát nemáte jistotu, že narazíte na to nejvýhodnější.

    #2132 Odpovědět
    Patricie
    Host

    No nejsem si jistá, jestli zrovna banka je to nejlepší vhodné řešení. Když jsme s manželem chtěli uzavřít hypotéku, tak některé návrhy které nám banky daly byly úděsné. Nejde ani o to, že bychom neměli už jistý vklad, ale prostě jim se to hodí krámu, a je jim jedno co s vámi podepíšou. Proto si právě myslím, že pracovat s člověkem, který se v tomto oboru potom pohybuje není od věci. I co se týče toho penzijního pojištění. Nám to vyřešil až manželům bratranec z partners, který je v tehle branži jako ryba ve vodě a pak když jsme to srovnali s nabídkami bank, tak se mi z toho ježily vlasy na hlavě a ještě, že jsme počkali.

    #2142 Odpovědět
    Saša
    Host

    Patricie má pravdu, nemůžu nic jiného než svámi souhlasit. Podle mě at se jedná o cokoliv, co se týče spoření, pojistek, hypoték a tak dále, tak je lepší mít někoho kdo to hlavně za vás oběhá, to vidím jako velké plus, tím, že ho necháte vyjednávat přijdete o spoustu stresu, naběhaných kroků a hlavně vyjednávání s některými milými lidmi na určitých pobočkách je podle mě jen pro odvážlivce. Tím, že manžel se pohybuje v tomhle oboru a dělá u partners už dost let, tak pro mě tohle naprosto opadlo, ale než jsem třeba kolegyni z práce manžela dohodila, tak mi vyprávěla takové věci, že jsem se nestačila divit.

    #2154 Odpovědět
    Marcel
    Host

    Abych vám nekecal, tak přímo zkušenost s penzijním připojištěním nemám. Měl jsem dlouhá léta spořící učet, ale když jsem kvůli hypotéce začal spolupracovat s partners, tak mi rovnou byla dána rada at spíš začnu investovat do podílových fondů, je to lepší investice, které jsem si mohl povšimnout po těch letech co jsme si to nechal změnit. Po vypracování peněžního plánu do budoucna vám každý poradí to co se konkretně vám bude nejvíc hodit. Lepší než si něco shánět sám.

    #2164 Odpovědět
    Martin
    Host

    Já jsem ted dokonce někde na internetu četl že zájem o penzijní připojištění klesa a lidi hledají jiné zpusoby spoření. Podle mě je ale důvod že si odkládají málo proto jim to tolik nehodí jednou.

    #2167 Odpovědět
    Libor
    Host

    Myslim si ze i malo penez se da dobre zainvestovat kdyz clovek vi kam a v tom podle me tkvi ten kamen urazu. Kdyz jsem byl mladsi tak jsem si odkladal na klasicky stavebni sporeni, ale postupem casu jsem to zmenil. Partnerka ma dobrou znamou u partners a ta uz nam leta spravuje penize. Jsou v tom vyhodu i ruznych aktualizaci ktere si clovek sam nepohlida. S penzijnim nevim jak to, ale treba vam takhle rada prijde vhod.

    #2186 Odpovědět
    Karel
    Host

    Penzijní si myslím, že je taková klasika, jen bych si dal pozor na to, že se to může plést s důchodovým pojištěním. Je to tak i tak spoření do penze, ale má to jiné pravidla.

    #2222 Odpovědět
    patrik
    Host

    Já mám klasický stavebko…Zatím jediná rezerva.

    #2311 Odpovědět
    IvoKonecny
    Host

    Zrovna co se týká penzijního bych si nechal poradit. Sám jsem si vyhledal poradce na uzavření téhle smlouvy a ne jen téhle. Občas člověk může naletět a není lehké z toho pak vybruslit. Ohledně partners vím že tam pracují dobří poradci. Mám tam známého.

    #2593 Odpovědět
    AlešKožíšek
    Host

    Děkuji za odpovědi. Před vánocemi jsem se s jedním poradcem z partners sešel a nechal jsem to skoro celé na něm. Měli jste pravdu, že je lepší to řešit takhle sám bych se v tom tak dobře neorientoval.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)
Odpověď na: Odpověď č. 2154 v Jaké zkušenosti máte s penzijním spořením?
Osobní informace: