Úvodní stránka Fóra Bydlení a reality Energie Elektřina Ceny výkupu energie 2025

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 16. až 22. (celkem z 22)
  • Autor
    Míša
    Host

Já jsem za tu volbu tady ráda, ceny sice jsou občas běsný, ale furt lepší než věřit fixu, který nakonec v podmínkách může znamenat úplně něco jiného, zato cena z trhu nikdy nelže. Což nám reflektuje i jejich faktura. Máme ji co měsíc a tak víme jak se držíme.

#68792 Odpovědět
    Petr
    Host

Mně osobně dává větší smysl jít taky touhle cestou ceny podle trhu. Ano, kolísá to, ale aspoň je to transparentní a člověk ví, že platí u bezdodavatele to, co skutečně odpovídá situaci. U fixních smluv mi často chybí tahle jasnost.

#68808 Odpovědět
    Monika
    Host

Zajímalo by mě, kolik lidí zůstává u virtuální baterie jen ze zvyku. Já po přechodu k Bezdodavatele na spotový výkup začínám chápat, kolik elektřiny jsem vlastně „odevzdávala“ skoro zadarmo.

#68814 Odpovědět
    Renda
    Host

No mě spíš přijde, že u té VB je větší pravděpodobnost změny podmínek něž u toho spotu, tam je totiž princip výkupu jasný a transparentní. Já ho mám teda u bezDodavatele propojený i s nákupem, ale známý ho třeba u nich má samostatně přihlášený a přitom nemá ani přebytky tak neplatí ani poplatky.

#68827 Odpovědět
    Lukáš
    Host

Díky že to zmiňujete, protože mně právě za nějakýho čtvrt roku bude končit smlouva na VB a vzhledem k ceně paušálu dost silně zvažuju odchod, protože ty nabídky nejsou zrovna nijak cool. U toho spotu je aspoň výhoda, že mi peníze z výkupu přijdou hned a nemusím čekat, jak to bude vypadat v zimě. A o firmě Bezdodavatele už jsem si četl, takže bych o nich i uvažoval, protože to mají všechno volný bez závazných smluv.

#68865 Odpovědět
    Zbyněk
    Host

Sám je mám tři roky u FVE a spokojenost a přehlednost. Stává se mi málokdy, že bych něco doporučoval, ale tady už mám s nimi poměrně delší zkušenost ,tak si to dovolím.

#68869 Odpovědět
    Mariana
    Host

Vidím to tak, že kombinace spotu a výkupu z FVE je podle mě budoucnost. Ráno nabíjím baterii levně, přes den vyrábím a přebytky posílám do sítě za tržní cenu. A bezDodavatele mi k tomu dává přehledná data v reálném čase. Jako já fakt dneska víc nepotřebuju.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 16. až 22. (celkem z 22)
Odpověď na: Ceny výkupu energie 2025
Osobní informace: