Úvodní stránka Fóra Bydlení a reality Energie Topení Plyn od bezDodavatele

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 53)
  • Autor
    Příspěvky
  • #16659 Odpovědět
    Honza Klement
    Host

    Rád bych si nechal poradit od zkušenějších. Jde mi o změnu obchodníka u plynu, stojím čistě o dodávky plynu, nepotřebuju k tomu žádný servis v rámci tarifu, na to mám kamaráda servisáka, co mi kontroluje a dává kotel do pucu. Jde o starší rodinný barák, spotřeba cca kolem 23MWh (topení+ohřev vody), díval jsem se jaké mám možnosti a nejlépe mě vychází podle kalkulačky tzb-info.cz firma bezDodavatele, zajímali by mě na ně názory zkušených, případně co byste mi doporučili, možností je vždycky určitě více. Díky

    #17444 Odpovědět
    Martin N.
    Host

    U těch máme celkem čerstvě plyn, začali nám ho dodávat začátkem loňskýho listopadu. Smlouvu mám na neurčito, tak tomu dám čas na vyzkoušení, už jen kvůli tý ceně mi to zato stojí zkusit.

    #17643 Odpovědět
    Honza Klement
    Host

    Ano, taky mně to od nich vychází právě nejlevněji, jaký jste měl průběh změny dodavatele, bylo všechno v pořádku?

    #17752 Odpovědět
    Martin N.
    Host

    Zcela upřímně jsem rád, že jsem to mohl někomu předat, kdo se mi o to postará. Změnu dodavatele jsem jednou zkoušel sám a úplně se mi nepodařilo držet patřičné termíny. Takhle jsem to předal zaměstnanci bezDodavatele a ten se mi o to postaral, ve spojení jsme byli jak přes email, tak i telefonicky a plyn jsme začali odebírat podle stanoveného plánu. Za mě tak odvedl práci dobře. 

    #17771 Odpovědět
    František
    Host

    Zdravím pane Klemente, od Bezdodavatele neodebírám plyn, ale elektřinu ale i tak jsem vám schopný říct, že všechno proběhlo v podstatě bez nějakých problémů, elektřinu nám připojili 1. ledna a žádné výpadky nic takového se nedělo. Zálohy platíme zatím stejné, po domluvě ale víme, že po prvním vyúčtování se nám upraví jak bude nutné.

    #17939 Odpovědět
    Vavra
    Host

    Taky mě zajímá průběh, vybírám mezi dvěma firmami a jsou to dva odlišné tarify, tak mě teďka zajímají detaily. Nechci to rozseknout jen na základě nízké ceny firmy i když ta se jim tu nedá odepřít, ale chci do toho jít s rozvahou.

    #18034 Odpovědět
    Martin N.
    Host

    Tak dobré by bylo uvést jestli taky řešíte elektřinu nebo plyn a pak o jaké tarify jde ať je od čeho se odpíchnout.

    #18060 Odpovědět
    Vavra
    Host

    Mluvím o plynu, vzhledem k nadpisu diskuze. A tarify se rozcházejí v tom, že jeden je za spotovou cenu a druhý zas s pevně stanovenou cenou na dobu určitou.

    #18087 Odpovědět
    Martin N.
    Host

    Předpokládám, že v tom druhém případě půjde asi o nějakou fixní cenu? Tak s tím vám moc neporadím. BezDodavatele má spotovku a to je spíš rozhodnutí na vás jakýmu typu účtování dáte přednost. Jestli jste spíš pro jistotu a nebo vás nevyleká každý chvilkový zvýšení ceny. Mně osobně ten plyn u nich vyšel nejlevněji a bezDodavatele se mi zajistili přechod a všechnu administrativu. Nevím co víc za detaily byste chtěl slyšet.

    #18264 Odpovědět
    Olda
    Host

    Teď jsme u nich zahájili s plynem třetí měsíc a jednáme o připojení dalšího OM, kde jsem čekal kvůli starý smlouvě až mě pustí.

    #19107 Odpovědět
    Vavra
    Host

    Omlouvám se za delší odmlku, ale měl jsem jiné starosti a pak jsem řešil i ten plyn kam s ním. Po domluvě i s osazenstvem doma jsem to dal pod bezdodavatele s tím, že to vezmeme kvůli lepší ceně, když se nebudeme vázat a zkusíme to na nějakou dobu.

    #20082 Odpovědět
    Dušan
    Host

    Plyn od nich máme od prosince, takže jsme stihli i část zimy a zatím si na nic nemůžu stěžovat.

    #24876 Odpovědět
    Aleš
    Host

    Včetně plynu od nich máme i elektřinu, kterou od nás z naší fotovoltaiky vykupují. Obojí jsme u nich řešili letos ze začátku roku, kdy jsme hodně přemílali ke komu a pak jsme našli tuto možnost, kde jsme to mohli všechno zkombinovat a zjednodušili si tím práci.

    #25892 Odpovědět
    milan
    Host

    My už se blížíme k datu, kdy u nich budeme rok a zatím nás cena netlačí ke změně dodavatele, furt se nám to ukazuje, i když jsme si to teď projížděli jako konkurenceschopný. No furt máme případně krátkou výpovědní lhůtu, tak si to můžeme nechat kdykoliv změnit. Takže to zatím nechávám volně běžet dál.

    #27215 Odpovědět
    Ladislav
    Host

    U těch máme smlouvu k plynu a zatím co jsem si to počítal tak nám to nevychází tak špatně při naší spotřebě, takže tuhle zimu to ještě určitě nechám tu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 53)
Odpověď na: Odpověď č. 17643 v Plyn od bezDodavatele
Osobní informace: