Úvodní stránka › Fóra › Bydlení a reality › Energie › Topení › Plyn od bezDodavatele
- Toto téma je prázdné.
-
AutorPříspěvky
-
Eda
HostZdravím, koukal jsem u firmy Bezdodavatele na ceny plovoucího tarifu a zdá se, že to zatím i s postupují roční dobou vychází dost pěkně. Máte u nich na tomto tarifu někdo včetně plynu i elektřinu? Zvažuji, že bych vzal v tomto tarifu obojí, tak kdyby se třeba někdo podělil o své zkušenosti.
Díky EdaJirka
HostMáte snadný přístup k cenám a mnohem větší šanci na úsporu. I po téměř jednom roce bych udělal rozhodnutí stejné a šel na tenhle tarif. Nehledě na to, že máte možnost kdykoliv odejít což u běžného fixu těžko. Nad čím pak dál polemizovat…
HonzaSlady
HostU bezDodavatele jsem začal odebírat plyn před pár měsíci, abych to stihl mít před zimou zařízené. Mám tarif s plovoucí cenou, což mi dává určitou flexibilitu, protože cena plynu se přizpůsobuje aktuální situaci na trhu. Ačkoliv to pro mě znamená, že občas musím zkousnout vyšší cenu třeba právě přes zimu, tak to vychází dobře i v porovnání s konkurencí, co jede ve stejném režimu tarifu. HS
Čeněk
HostRozumím, že plovoucí cena může být někdy nevyzpytatelná, ale pokud to vychází celkově dobře, je to prima a bezDodavatele ty ceny má vzhledem ke konkurenci super. Možná to bude ještě zajímavější, když plyn v budoucnu opět zlevní. Máte už nějaké plány, jak to třeba pak budete řešit? Třeba přechod na jiný tarif, pokud se situace na trhu změní?
HonzaSlady
HostNo pokud to bude klesat, tak je to pro mě jen dobře a určitě z plovoucího tarifu nikam zdrhat nebudu, byl by to v tu chvíli i nesmysl se někde jinde třeba upisovat. Protože právě v tuhle chvíli to rozmělňuje ty ceny ze zimy a to je pro mě žádoucí. Jako ono to dává smysl, když si to vezmete, ale prostě fakt se nejde upínat na jednotnou cenu z jednoho měsíce.
Šloky
HostPár dnů zpátky jsem četl, že jak se teďka otepluje tak s tím i klesá cena plynu. Jako moc dobře nechápu, jak tyto dvě věci spolu souvisí, ale na spotu to aspoň budeme hnedka vnímat líp a po zimě se to určitě hodí. V tomhle mi ta fakturace u bD fakt vyhovuje.
Pepa
HostJoo já už to taky vnímám, že se počasí začíná vylepšovat a přibývá více slunných dní, takže nám to nějakou kWh vyrobí. Zatím to teda ještě není úplně velká sláva, že bychom na to byli živi celý den a k tomu ještě přetoky, ale už se to zlepšuje a teď nám mají ještě od května snížit poplatky u výkupu, takže bude pro nás mnohem víc.
Leona
HostMám od bezDodavatele plovoucí tarif už skoro rok a nelituju. Baví mě, že nejsem fixovaná, a ceny víceméně kopírujou trh. V době, kdy to šlo dolů, jsem na tom dost ušetřila, ale znám i tu druhou stranu, každopádně v ceně za rok se to vytratí a fandím tomu, že to fakt vychází výhodněji.
Standa
HostTaky jsem měl možnost tenhle tarif ozkoušet přes zimu, kdy mi BD dovolil na něj na určitou dobu ze spotu přejít. Z mýho pohledu je to důstojná náhrada spotu, když na něj klasický domácnosti nemůžou. Ceny nebyly ani přes zimu u bD špatné, ale osobně jsem raději na tom spotu.
Lešek
HostMám menší dům a zatím jen 4 kWp fotovoltaiku. I tak jsem chtěl něco, co mi nebude bránit v růstu. BezDodavatele mi dává pocit, že mám kontrolu, když budu příští rok přidávat baterku, s jejich tarifem s tím budu v pohodě. A žádné zbytečné papírování, všechno jsem zařídil během jednoho dne online.
Ludva
HostJá jsem zatím bez uložiště, takže to mám všechno spotově účtovaný, co odeberu já ze sítě ,když nemám el. z FVE a nebo když mám zas naopak přebytky, tak je za to posílám do sítě. Už mě dokonce z nějaký firmy uháněli, abych sdílel, ale do toho se mi zatím nechce jít a řeším to takto s BD.
Marta
HostMáte někdo zkušenost se změnou dodavatele? Uvažuji o přechodu, ale nechci se spálit. Bojím se, že to bude samý papír a zdržování. Marta
Ivoš
HostNeboj, už to není jako dřív 🙂 Já jsem měnil letos a všechno šlo přes internet. Nový dodavatel to celé vyřídil, já jen podepsal společnosti bezDodavatele smlouvu elektronicky. Žádný výpadek, žádné komplikace, prostě to přešlo automaticky.
Lešek
HostPřesně jak píše Ivoš, dneska už pomalu u sebe nemusíte mít ani žádnou papírovou smlouvu a máme to jen v meilu. Oni to s vámi celý ten proces projdou a nemusíte se v tom sama vůbec zahrabat. Důležitý je, aby se lidi dodavatele celkově nebáli měnit, protože pak akorát zůstávají trčet na nesmyslných smlouvách a ty výhody jim utíkají.
-
AutorPříspěvky