Úvodní stránka Fóra Bydlení a reality Energie Elektřina Snížení nákladů změnou dodavatele energií

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #8269 Odpovědět
    Tomáš Holík
    Host

    Ahoj, nebudu se tady nějak víc rozepisovat o tom jak se nás dotkla krize kvůli koronaviru, protože to řešit není nic příjemného. Doma kvůli tomu řešíme různé finanční úpravy, a kde to jde, tak se snažíme platby upravit a nebo zcela stopnout, ale to taky úplně všude nejde. U energií jsme si dočasně nechali snížit zálohy, abychom vyšli, ale po různých diskuzích doma jsme došli k tomu, že bychom dodavatele raději úplně vyměnili, abychom mohli mít nižší zálohy i normálně a ne jen dočasně, teda samozřejmě pokud to bude možné. Máte někdo zkušenosti se změnou, co všechno obnáší a co je k ní třeba? Případně jestli byste nám doporučili nějakého levnějšího dodavatele. Děkuji

    #8860 Odpovědět
    Backer
    Host

    Tak když jste si nechali snížit zálohy, tak proč chcete měnit ještě dodavatele? To jste na tom opravdu tak mizerně, že je vám taková to úprava málo?

    #8926 Odpovědět
    Petr
    Host

    Já ty důvody celkem chápu, snížení záloh je sice fajn řešení, ale pak se to stejnak bude muset doplatit. A to nevím jako jakým způsobem se to pak řeší, jestli jednorázově nebo splátkovým kalendářem. Ale stejnak se to bude muset dorovnat. Kdežto změna dodavatele přinese celkově změnu, třeba i na zálohy, které budou moct akceptovat a platit normálně. U nás doma jsou energie od Europe easy energy a účty jsou levnější pro mě už několik let, že teď nemusím žádat o žádné úpravy plateb.

    #9181 Odpovědět
    Tomáš Holík
    Host

    Určitě mi to není málo, ale byl bych přeci jen rád, kdyby to nebyla jen dočasná úprava, ale mohli jsme to tak mít třeba i výhledově. Pokud by se tohle nadělení mělo opakovat třeba ještě na podzim, tak bych na to byl rád nějakým způsobem připravený a ta změna dodavatele mi přijde jako vhodné řešení. Petře, díky za vaší odpověď a tip, jak s nimi vycházíte a máte představu jak dlouho by u nich trvalo v současné době vyřízení případné změny? 

    #9254 Odpovědět
    Petr
    Host

    Myslím si, že v téhle chvíli je úprava účtu, se kterou může souviset i změna dodavatele, dobré řešení vzhledem k tomu, že dodavatelů je fakt hafo. My s Europe easy energy vycházíme řekl bych že dobře. Za ty roky odběru, jsem nic nereklamoval, ale to může být také tím, že dělám v průběhu roku několik samoodečtů, abych se právě vyvaroval případné reklamaci, že by něco nesedělo. Ale vyúčtování jim sedí jak má.

    #9655 Odpovědět
    Ondráš
    Host

    Tomáši, 3E jak tu uvádí Petr jsme měli na jednom z odběrných míst a jako dodavatele je mohu jako jednoho z mála doporučit. Chovali se k nám fér a fakturovat uměli včas, to jestli si to drží ještě dneska ale už nepotvrdím, byt jsme prodali a oni zůstali jako dodavatel novému majiteli.

    #13539 Odpovědět
    Soběhart
    Host

    My jsme s nimi od loňska a první vyúčtování nás vyšlo levněji, jak nám počítala operátorka, když nám dávala teprve nabídku na tarif k nim. 

    #19572 Odpovědět
    Jiří Janeček
    Host

    Za sebe 3-E můžu taky doporučit, nechal jsem k nim přepsat energie i u příbuzných.

    #25989 Odpovědět
    Olda
    Host

    U EEE mě letos vyšla nejlevněji elektřina, když jsem si dělal po firmách poptávku, tím pádem zdražování už teď neřeším, protože mám tu jejich cenu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
Odpověď na: Odpověď č. 9655 v Snížení nákladů změnou dodavatele energií
Osobní informace: